6dni Portugalska

1. dan: Slovenija... -Lizbona
V jutranjih urah se bomo odpeljali v Benetke (ali do enega od okoliških letališč) ter z enim vmesnim postankom poleteli v Lizbono. Popoldan že prvo spoznavanje ene najlepših evropskih prestolnic. Odpeljali se bomo do trga Rossio, se nato povzpeli do srednjeveške trdnjave sv. Jurija, začutili bomo utrip slikovite četrti Alfame in se ustavili ob lizbonski katedrali. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

jutranjih urah bomo z enim vmesnim postankom poleteli proti Lizboni. Eno od najlepših prestolnic Evrope bomo začeli spoznavati na trgu Rossio, se nato povzpeli do srednjeveške trdnjave sv. Jurija, začutili bomo utrip slikovite četrti Alfame in se ustavili ob lizbonski katedrali, namestitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: Lizbona-Sintra-Cabo da Roca-Lizbona
Po zajtrku se bomo odpeljali proti zahodu do stare kraljevske prestolnice Sintre, ki upravičeno velja za eno najlepših mest na Portugalskem. V palači Pena bomo spoznali najlepši primerek portugalske romantične arhitekture, z mavrske trdnjave pa se nam bo odprl razgled na pokrajino daleč naokrog. Čaka nas še osvojitev najbolj zahodnega dela evropske celine – rta Cabo da Roca, nato pa vožnja mimo mondenih letovišč Cascaisa in Estorila do Belema. V tem zahodnem predelu Lizbone se bomo ob znamenitem stolpu in spomeniku odkriteljem spomnili na pomorščake, ki so pred mnogimi stoletji odkrivali svet. Tu je tudi mogočen samostan Dos Jeronimos. Večerja in nočitev.

3. dan: Lizbona-Obidos-Nazare-Alcobaca-Batalha-Fatima
Zajtrk. Dan bo izpolnjen z ogledom zanimivih manjših krajev. V Obidosu se bomo sprehodili po ozkih uličicah med belo obarvanimi hišami in pri kakem od številnih umetnikov lahko kupili kakšen spominček za domače. V ribiškem naselju Nazare bomo noge pomočili v Atlantik in domačinke povprašali, zakaj nosijo sedem kril. Sledilo bo spoznavanje Unescove kulturne dediščine, saj sta vanjo uvrščena tako cistercijanski samostan v Alcobaci kot ena najlepših gotskih cerkva Santa Maria de Victoria s samostanom v Batalhi. V Fatimi bomo obiskali baziliko in kapelo prikazovanj. Večerja in nočitev.

4. dan: Fatima-Tomar-Coimbra-Porto
Zajtrk. Dopoldan najprej ogled Tomarja, kjer stoji veličasten grad vitezov templarjev. Nato se odpeljemo proti Coimbri, najstarejšem portugalskem univerzitetnem mestu. V strnjenem starem mestu bomo spoznali mavrski vhodni lok, staro katedralo in cerkev sv. Križa. Obiskali bomo tudi slikovito obmorsko mestece Aveiro, ki mu nekateri zaradi posebnih ladjic pravijo tudi portugalske Benetke. Proti večeru bomo prispeli v Porto, mesto znamenitega vina portovca. Večerja in nočitev.

5. dan: Porto-Guimaraes-Braga-Barcelos-Ponte da Lima-Ponte da Barca-Braves-Porto
Zajtrk. Odpeljali se bomo do portugalskega rojstnega mesta Guimaraes, kjer stoji zanimiva srednjeveška utrdba. V Bragi se bomo posvetili cerkvi Bom Jesu du Monte in čudovitemu stopnišču križevega pota. Ustavili se bomo v Barcelosu, ki je znan po izdelavi ročnih umetnin. Ena od najbolj znanih so slavni portugalski petelinčki. V pokrajini Minho bomo obiskali mesteci Ponte da Barca in Ponte da Lima z mostom iz rimskih časov. V Bravesu nas bo presenetila cerkev z najlepšim romanskim portalom na Portugalskem. Večerja in nočitev.

6. dan: Porto... -Slovenija
Zajtrk.Po zajtrku se bomo sprehodili po starem mestnem jedru Porta in vstopili v cerkev sv. Frančiška. Spoznali bomo tudi druge zanimivosti Porta: mestno hišo, palačo Borza, stolnico. Manjkale ne bodo niti znamenite vinske kleti ob reki Douro in postopek pridelave portskega vina. Lahko ga bomo poskusili in tudi kupili kakšno steklenico za domov. V večernih urah se bomo z enim vmesnim postankom vrnili v Benetke (ali na eno izmed okoliških letališč). Še povratek v domovino.

Cena izleta: prosimo, da nam pošljete povpraševanje za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev)

Cena vključuje:

  • letalski prevoz
  • letališke in varnostne pristojbine
  • 5x polpenzion v hotelu 3-4* po programu
  • avtobusni prevoz po Portugalski
  • DDV
  • nezgodno zavarovanje
  • vodenje in organizacijo potovanja

Doplačilo: (po želji) vstopnine, enoposteljna soba

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki