3dni Boromejski otoki

1. dan
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v smeri Ljubljane, Postojne in Sežane ter naprej s krajšimi vmesnimi postanki po italijanskih avtocestah mimo Benetk in Verone do Milana, prestolnice Lombardije. Ogled mestnih znamenitosti: katedrla, galerija Vittorija Emanuella, Teatro alla Scala. Nekaj časa prosto, nato sledi sprehod do mogočne trdnjave - dvorca Castello Sforzesco, ki ga krasijo Michelangelove in Da Vincijeve umetnine. Pozno popoldne vožnja do jezera MAGGIORE, do mesta Arona, kjer je bil rojen kardinal Karel Boromejski, ki izhaja iz družine Borromeo, in je bil eden voditeljev katoliške reformacije v 16. stoletju v Evropi. Nadaljevanje vožje ob jezeru do kraja Stressa. Namestitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan
Zajtrk. Po zajtrku celodnevni izlet na panoramski ogled slikovite lombardske pokrajine. Vožnja z vlakom Centovalli po atraktivni železniški progi dolgi 55 km, ki ima 83 mostov in 31 tunelov skozi manjše vasice in v nekaterih krajši postanki. Do švicarskega Locarna traja vožnja približno 3 ure, nato se bomo vkrcali na ladjo in se cca 3 ure vračali do Stresse po jezeru Maggiore. Vmes bomo obiskali otok Isola Bella, ki je eden najlepših s skrbno negovanim parkom in baročnim gradom grofov Borromeo. Vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan
Zajtrk. Po zajtrku se bomo odpeljali do Bergama, zanimivega mesteca ob vznožju Alp. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, posebej do trga Piazza Vecchio in Piazza Duomo ter si ogledali cerkev Santa Maria Maggiore. Nadaljevanje vožnje do obale Gardskega jezera, do Sirmiona, najlepšega mesteca ob jezeru z mnogimi ozkimi ulicami in čudovitimi parki. Po ogledu nadaljevanje poti proti Veroni in Benetkam ter naprej proti domu, kamor bomo prispeli v kasnejših večernih urah.

Cena izleta: prosimo, da nam pošljete povpraševanje za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev)

V ceno je vključeno:

  • prevoz z modernim turističnim avtobusom na omenjeni relaciji
  • cestnine in ostale pristojbine
  • 2x polpenzion v hotelu 3***
  • prevoz z vlakom do Locarna
  • predvoz z ladjo na Boromejske otoke
  • ostale oglede po programu (brez vstopnin)
  • DDV
  • nezgodno zavarovanje
  • organizacija in vodenje potovanja

Doplačila: (po želji) enoposteljna soba, vstopnine

 

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki