3dni Assisi in Toscana

1. dan
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja proti Italiji mimo Benetk proti Raveni. Na poti do tega umetnostnega središča Italije bomo naredili nekaj krajših postankov. Po prihodu v Raveno si bomo ogledali najpomembnejše spomenike tega čudovitega mesta, predvsem bazilike San Appolinare in Classe s slovitimi mozaiki ravenskih mojstrov.  Po ogledih nadaljevanje poti proti Umbriji. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan
Zajtrk. Vožnja v Assisi, ogled mesta sv. Frančiška pa bomo začeli pri njegovi baziliki, ki jo krasijo prelepe freske Giotta in drugih italijanskih umetnikov. V kripti je tudi njegov grob. V lepem srednjeveškem mestecu so še mnoge druge zanimivosti: bazilika sv. Klare, stolnica sv. Rufina, Frančiškova rojstna hiša, glavni trg... Po vrnitvi v Perugio bomo spoznali glavne znamenitosti tega pomembnega univerzitetnega središča: zanimivo staro mestno jedro, stolnico, fontano Maggiore. Večerja in nočitev.

3. dan
Zajtrk. Zadnji dan si bomo ogledali še nekaj lepih in romantičnih toskanskih krajev. Todi, na hribu nad Tibero, se ponaša z romansko-gotsko stolnico in palačo Priorjev. Pot bomo nadaljevali do Pienze, enega najlepših renesančnih mest v Italiji. Sprehodili se bomo po glavnem trgu, spoznali čudovito stolnico, škofijsko palačo in palačo Piccolomini. Pred vožnjo proti domu se bomo ustavili še v Sieni, kjer se bomo sprehodili po osrednjem trgu in lahko privoščili še kakšno vico za slovo od prijazne Toskane. Domov bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena izleta: prosimo, da nam pošljete povpraševanje za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev)

Cena vključuje:

  • avtobusni prevoz na omenjeni relaciji
  • cestnine v Italiji in Sloveniji
  • 2x polpenzion v hotelu turistične kategorije v Perugi ali okolici
  • DDV
  • nezgodno zavarovanje
  • vodenje in organizacijo potovanja

Doplačila: (po želji) vstopnine, enoposteljna soba

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki