5dni Azurna obala

1. dan
Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih (poznih večernih) urah in vožnja po Italiji po Padski nižini do Azurne obale, kamor bomo prišli v dopoldanskih urah. Najprej bomo obiskali Monaco, žepno kneževino, kjer Grimaldijevi vladajo že od 14. stoletja in lahko bomo spoznali njihovo palačo in stolnico z grobnico vladarske rodbine. Ena od največjih znamenitosti kneževine pa je tudi slavni Oceanografski muzej z akvarijem. Povzpeli se bomo tudi na Monte Carlo, ki je igralniški turistični center svetovnega slovesa z mnogimi luksuznimi hoteli, številnimi lokali in igralnico. Po ulicah Monte Carla poteka znamenita dirka GradPrix. Nadaljevanje vožnje v smeri bisera Azurne obale - Nice. Namestitev v hotelu v okolici Nice in večerja. Prenočevanje.

2. dan
Zajtrk, nato sprehod po »Angleški promenadi« in ogled Nice: glavni trg, cerkev Notre dame, tržnica... prosto za dopoldanska kavo v znanih kavarnah Nice. Popoldne bomo obiskali najprej vasico St. Paul de Vence, se sprehodili po starem mestnem jedru, kamor so pogosto zahajali umetniki, predvsem slikarji in pesniki, nato se bomo povzpeli še do vasice Eze, ki kot orlovo gnezdo na pečini kraljuje okoliškim krajem in kjer je urejen slikovit eksotični vrt s čudovitim razgledom na riviero. Posebnost vrta je bogata zbirka kaktusov, ki sodi med eno največjih v Sredozemlju. Obiskali bomo še parfumerijo Fragonard in si ogledali postopek izdelovanja te dišave ter možnost nakupa parfumov. Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan
Zajtrk. Po zajtrku vožnja do Saint Tropeza, že več kot sto let priljubljeno zbirališče bogatih in slavnih osebnosti, ki jih je sem privabljal očarljiv videz starega pristanišča s slikovitimi ulicami, ki vodijo proti srednjeveški trdnjavi. Popoldne odhod na bližnjo peščeno plažo Pampelonne, ki je zaradi številnih barov in vsakodnevnih zabav znana tudi kot »Saint Tropez beach«. Prosto za samostojne aktivnosti, kopanje, sončenje, zabavo… Zvečer povratek v hotel, večerja in prenočevanje...

4. dan
Zajtrk. Po zajtrku vožnja v Cannes. Mesto slovi po svojem filmskem festivalu. Ogledali si bomo nekatere zanimivosti, predvsem sprehod do festivalne dvorane in do starega ribiškega pristanišča. Ustavili se bomo tudi na zlati peščeni plaži Canna ter prosti čas za samostojne sprehode in kavo. Nadaljevanje vožnje do ene najlepših in najbolj znanih plaž na Azurni obali, plaže Sainte-Maxime. Prosto popoldne za kopanje in zabavo na plaži. Zvečer povratek v hotel in večerja. Prenočevanje.

5. dan
Zajtrk. Po zajtrku odhod iz Nice in pot proti Italiji. Vožnja mimo Genove do italijanskega modnega središča Milana. Postanek za ogled prestolnice Lombardije. Ogled mestnih znamenitosti: katedrala, galerija Vittorija Emanuella, Teatro alla Scala. Nekaj časa prosto, nato sledi sprehod do mogočne trdnjave - dvorca Castello Sforzesco, ki ga krasijo Michelangelove in Da Vincijeve umetnine. Po ogledu vožnja proti Veroni in Benetkam ter naprej proti domu, kamor bomo prispeli v kasnejših večernih urah.

Cena izleta: prosimo, da nam pošljete povpraševanje za natančen izračun cene (glede na kraj odhoda in število udeležencev)

Cena vključuje: 

  • avtobusni prevoz z modernim turističnim avtobusom
  • cestine in mitnine po Sloveniji, Italiji in Franciji
  • 4x polpenzion v hotelu turistične kategorije na Azurni obali
  • zunanje oglede po programu (brez vstopnin)
  • DDV
  • nezgodno zavarovanje
  • vodenje in organizacijo potovanja

Doplačila: (po želji) vstopnine, enoposteljna soba

Guliverjevi enodnevni izleti

Benetke - s katamaranom "Prince of Venice"

Brioni

Portorož - piknik na ladji

Prekmurje - spust s čolnom po reki Muri

Bela krajina

Dunaj

Beneška Slovenija

Višarje

Gorenjska

Primorska in Kras

Guliverjeva dvodnevna potovanja

Budimpešta

Gradež - Oglej - Doberdob - Portorož

ZOO Safari in Gardaland

Blatno jezero

Ravena - Rimini - San Marino

Salzburg - Passau - Linz

Gradiščanska

Sarajevo

Gardsko jezero - Gardaland

Benetke - Rimini - San Marino

Guliverjeva večdnevna potovanja

3dni Skrivnostna Moravska

3dni Albanija

5dni Azurna obala

3dni Assisi in Toscana

4dni Malta

3dni Boromejski otoki